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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
07/10/2019 |
Data da última atualização: |
19/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ALCÂNTARA, M. A.; LIMA, A. E. A. DE; BRAGA, A. L. M.; TONON, R. V.; GALDEANO, M. C.; MATTOS, M. da C.; BRIGIDA, A. I. S.; ROSENHAIMG, R.; SANTOS, N. A. dos; CORDEIRO, A. M. T. de M. |
Afiliação: |
Maristela Alves Alcântara, UFPB; Anderson Eduardo Alcântara de Lima, UFPB; Ana Luiza Mattos Braga, UFPB; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; MARIANA DA COSTA MATTOS, CTAA; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CNPAT; Raul Rosenhaimg, UFPB; Nataly Albuquerque dos Santos, UFPB; Angela Maria Tribuzy de Magalhães Cordeiro, UFPB. |
Título: |
Influence of the emulsion homogenization method on the stability of chia oil microencapsulated by spray drying. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Powder Technology, New York, v. 354, p. 877-885, Sept. 2019. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the influence of the homogenization method, ultrasound or rotorstator, on the properties of emulsions formed with chia oil (Salvia hispanica L.) and on the stability of this powder oil. Microencapsulation was performed by spray drying, using as a wall material a mixture of maltodextrin 10DE, maltodextrin 20DE, whey protein isolate and gum arabic (40/40/15/5). The characterization of the microparticles was performed by moisture, particle size, surface oil, encapsulated oil, encapsulation efficiency, morphology, lipid oxidation and oxidative stability. The use of ultrasound promoted a significant reduction in droplet size (4.62 to 0.48 ?m) and a considerable increase in encapsulation efficiency (42 to 96%). In this way, it was possible to obtain a microparticle of chia oil with concentration of oil of industrial interest (30% w/w) with high encapsulation efficiency and good oxidative stability, using the green ultrasonic technology for the oil homogenization stage. |
Palavras-Chave: |
Rotor-stator; Salvia hispanica L; Ultrasound. |
Thesaurus Nal: |
Microencapsulation; Spray drying. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Registros recuperados : 56 | |
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42. | | CASTANHEIRA, M.; PAIVA, S. R.; LOUVANDINI, H.; LANDIM, A.; FIORVANTI, M. C. S.; PALUDO, G. R.; DALLAGO, B. S.; MCMANUS, C. Multivariate analysis for characteristics of heat tolerance in horses in Brazil. Tropical Animal Health and Production, v. 42, p. 185-191, 2010.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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43. | | CORREA, M. P. C.; DALLAGO, B. S. L.; PAIVA, S. R.; CANOZZI, M. E. A.; LOUVANDINI, H.; BARCELLOS, J. J.; MCMANUS, C. Multivariate analysis of heat tolerance characteristics in Santa Inês and crossbred lambs in the Federal District of Brazil. Tropical Animal Health and Production, v. 45, p. 1407-1414, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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44. | | LOPES, L. D; SILVA, L. R. F, da; ROMAGNOLI, E. M; FERREIRA, C.; TAKETANI, R. G.; ABDALLA, A. L.; LOUVANDINI, H.; MENDES, R. Metagenomics of sheep rumen microbiome under two diet. XXI ALAM Congresso Latinoamericano de Microbiologia, Santos-Brasil 28/10/12 a 01/11/2012.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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45. | | ABDALLA, A. L.; ABDALLA FILHO, A. L.; NATEL, A. S.; LOUVANDINI, H.; PICCOLO, M. de C.; NECHET, K. de L.; TORRE NETO, A.; GHINI, R. Nutritive value and enteric methane production of Brachiaria spp. under elevated [CO2] . International Journal of Plant Production, v. 14, n. 1, p. 119-126, 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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46. | | OLIVEIRA, P. B.; LIMA, P. M. T.; CAMPECHE, A. L.; MENDONCA, S.; CABRAL FILHO, S. L. S.; MCMANUS, C.; ABDALLA, A. L.; LOUVANDINI, H. Performance of lambs fed diets with different proportions of physics nut meal (Jatropha curcas). In: ANNUAL MEETING OF THE EUROPEAN FEDERATION OF ANIMAL SCIENCE, 62., 2011, Stavanger, Norway. Book of abstracts... [S.l]: EAAP, 2011. Poster 22. p. 54Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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49. | | BARRETO, A. G.; RUMPF, R.; LOUVANDINI, H.; COSTA, C. de P.; McMANNUS, C.; PEREIRA, D.; CÂMARA, J. U.; CARRIJO, L. H. Uso da uréia como único suplemento protéico na dieta de doadoras de embriões na espécie bovina. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 5., 2000, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2000. p. 105.Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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50. | | CASTANHEIRA, M.; PAIVA, S. R.; LOUVANDINI, H.; LANDIM, A.; FIORVANTI, M. C. S.; DALLAGO, B. S.; CORREA, P. S.; MCMANUS, C. Use of heat tolerance traits in discriminating between groups of sheep in central Brazil. Tropical Animal Health and Production, v. 42, p. 1821-1828, 2010.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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51. | | MCMANUS, C.; CASTANHEIRA, M.; PAIVA, S. R.; LOUVANDINI, H.; FIORAVANTI, M. C. S.; PALUDO, G. R.; BIANCHINI, E.; CORRÊA, P. S. Use of multivariate analyses for determining heat tolerance in Brazilian cattle. Tropical Animal Health and Production, v. 43, n. 3, p. 623-630, 2011.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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52. | | LOPES, L. D.; SILVA, L. R. F.; ROMAGNOLI, E. M.; FERREIRA, C; TAKETANI, R. G.; LOUVANDINI, H; LIMA, A. O. S.; ABDALLA, A. L.; MENDES, R. Sheep rumen microbiome sequencing using Ion Torrent (PGM) platform. In: SYMPOSIUM ON BACTERIAL GENETICS AND ECOLOGY, 12., 2013, Ljubljana (Slovenia). Networking and plasticity of microbial communities: the secret to success. Ljubljana: University of Ljubljana. 2013. p. 68, ref. P31.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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53. | | OLIVEIRA, L. M. B.; MACEDO, I. T. F.; VIEIRA, L. da S.; CAMURÇA-VASCONCELOS, A. L. F.; TOMÉ, A. R.; SAMPAIO, R. A.; LOUVANDINI, H.; BEVILAQUA, C. M. L. Effects of Mimosa tenuiflora on larval establishment of Haemonchus contortus in sheep. Veterinary Parasitology, v. 196, n. 3/4, p. 341-346, Sept. 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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54. | | STUMPF, M. T.; MCMANUS, C. M.; DALTRO, D. S.; ALFONZO, E. P. M.; DALCIN, V.; KOLLING, G. J.; VIEIRA, R. A.; LOUVANDINI, H.; FISCHER, V.; SILVA, M. V. G. B. Different methods of assessing udder temperature through thermography and their relation with rectal temperature. Tropical Animal Health and Production, v. 53, article 44, 2021.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
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55. | | SANTOS, V. R. V. dos; McNANUS, C.; PERIPOLLI, V.; TANURE, C. B.; LIMA, P. de M. T.; CORRÊA, P. S.; BRITO, D. L.; TORRES, S. E. F. de A.; LOUVANDINI, H. Dry matter intake, performance and carcass characteristics of hair sheep reared under different grazing systems. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 74, n. 6, p. 436-442, nov./dez. 2017.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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56. | | SILVA, A. V. R.; ESPÍRITO-SANTO, E.; PINTO, B. F.; MARTINS, R. F. S.; LOUVANDINI, H.; ROHR, S. A.; REZENDE, M. J. de M.; MURATA, L. S.; QUEIROZ, E. A. P. de; PAIVA, S. R.; GARCIA, J. A. S.; MCMANUS, C. Pesos econômicos para características de produção em ovinos no DF. Cadernos do CEAM, Brasília, v. 6, n. 25, p. 61-83, 2006Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: -- - B |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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